F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Vitaal Kalf

Vitaal kalf omvat de hele keten

In de nieuwe kwaliteitsregeling “Vitaal Kalf”, de opvolger van IKB vleeskalveren, is de gehele kalverketen opgenomen. Dus zowel kalverhouders, dierenartsen, transporteurs, verzamelcentra, bewerkers en verwerkers.

1-1 blijft behouden

Om zelf medicijnen op voorraad te hebben en deze zelf toe te mogen passen zijn voorwaarden verbonden in de UDD regeling. Een van die voorwaarden is een 1-1 overeenkomst met een geborgde vleeskalverdierenarts. Op www.geborgdedierenarts.nl/vleeskalveren is het register te vinden van alle geborgde vleeskalverdierenartsen. Deze zogenaamde 1 op 1 overeenkomst dient wettelijk vastgelegd te worden in Infokalf.

Dit kan door inscannen van een fysiek ondertekende overeenkomst, maar het kan ook digitaal.  Via infokalf is het heel eenvoudig deze overeenkomst formeel vast te leggen. Het voordeel van de digitale manier is dat wijzigingen heel eenvoudig, snel en doelmatig doorgevoerd kunnen worden.

In onze praktijk met 10 kalverdierenartsen heeft iedere veehouder een eigen één op één dierenarts. Het spreekt voor zich dat hierin  verschuivingen plaats kunnen vinden. Bijvoorbeeld als ons team aangevuld wordt met een nieuwe dierenarts (al is het maar om te kunnen invallen voor een collega). De wetgever hecht een groot belang aan deze overeenkomst, is die er niet dan kan en mag u zelf geen antibiotica toedienen, zaak dus om hier accuraat mee om te gaan!

Aanmelden voor de nieuwsbrief?