F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Verslag symposium 30 jaar dierenartsenpraktijk Thewi BV

Symposium 30 jaar DAP Thewi en afscheid van Peter en Eric

Op het symposium kwamen verschillende sprekers aan bod die tot nadenken inspireerden. Dit jubileum jaar wilden we graag stilstaan bij de huidige ontwikkelingen, stress en gedrag en natuurlijk het afscheid van Peter en Eric. We geven jullie dan ook graag nog eens hun ideeën mee!

De spreker dr. ir. Kees van Reenen ging in op lopende en gedane onderzoekn in de kalverhouderij en stond daarbij stil bij de mogelijke toekomstscenario’s. Hierbij werd duidelijk dat de kalverhouderij zeer innovatief is en zich zeer snel verder ontwikkeld.

Kees van Reenen
Johanna Finck Gremmels

De spreker prof. dr. Johanna Fink-Gremmels vertelde op een zeer boeiende wijze  over de ontwikkeling van het darmstelsel en het effect van stress op de darmgezondheid en de algehele weerstand.

Na de lunch vertelde prof. dr. Jan van Hooff over de ontwikkeling van het gedrag van de mens  en wat wij als mensen van dieren kunnen leren en de personificatie van dieren in de huidige maatschappij.

Het geheel werd door Anne-Harm Algra in goede banen geleid, waardoor er na afloop voldoende gelegenheid was om afscheid te nemen van Peter en Eric.

Peter en Eric

Rust en begrip

Hopelijk heeft u tijdens dit symposium meegekregen dat behalve voeding,  het voorkomen voor stress een belangrijke factor is voor een goede darmgezondheid. Door te kijken naar uw dieren, gaat u beter waarnemen wanneer uw dieren stress ervaren en kunt u hierop reageren. Tevens leert u ze ook beter te begrijpen!

Als u uw dieren dus beter kunt begrijpen bent u in staat uw bedrijfsvoering verder te optimaliseren en kunt u de gezondheid en het welzijn van uw dieren op een nog hoger plan trekken.

Onthoud: Kijken = Begrijpen!

Hartelijk dank

Hartelijk dank aan de sprekers en alle aanwezigen. Dank aan alle klanten en partners voor 30 jaar vertrouwen en vooruitgang. We hopen op het zelfde pad met jullie de toekomst tegemoet te gaan.

Het was een zeer geslaagde dag!

Aanmelden voor de nieuwsbrief?