F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Nieuwsbrief april 2016: Nieuwe collega

Praktijknieuws:

Wij zijn verheugd over het feit dat we u kunnen mededelen dat ons team is uitgebreid met een nieuwe dierenarts, Anton Bakx:

Anton Bakx

Per half April ga ik, Anton Bakx, aan de slag als dierenarts binnen het team van DAP Thewi. Ik ben opgegroeid en woonachtig in het West-Brabantse Roosendaal. Na mijn afstuderen in 2012 aan de faculteit diergeneeskunde te Gent heb ik in verschillende praktijken gewerkt als algemeen rundveepracticus.Om een meerwaarde te kunnen bieden in de diergeneeskunde is specialisatie steeds belangrijker. Ik ben daarom ook verheugd dat ik bij DAP Thewi alle mogelijkheden heb om me te specialiseren in de vleeskalverensector.  Ik hoop op een langdurige en vooral prettige samenwerking.

Open dag rosekalverbedrijf familie van Herk in Geldermalsen 15 april 2016

Op 15 april 2016 zal er een open dag plaatsvinden op het gesloten rosévleeskalverbedrijf van de familie van Herk, gevestigd op de Nieuwstraat 3 in Geldermalsen. Dit bedrijf heeft onlangs het bedrijf geïnnoveerd en uitgebreid. Voordat ze de nieuwe stal in gebruik nemen, willen ze een open dag houden. Deze open dag is gepland op vrijdag 15 april 2016 van 13 uur tot 20 uur.  U bent van harte welkom.

Gebruik en verbruik hygiënesluis

De afgelopen jaren zijn er op alle bedrijven hygiënesluizen gerealiseerd. Deze hygiënesluizen overtreffen vaak de verwachtingen. Nu is het echter zaak dat deze hygiënesluis ook gebruikt wordt zoals het hoort. Zowel u, als kalverhouder als de professionele bezoekers zijn verantwoordelijk voor een goed en correct gebruik van de hygiënesluis. Dit zal de gezondheid en de professionaliteit ten goede komen. Let er dus op dat de bezoekersregistratie getekend wordt, overalls en laarzen worden gebruikt en de handen worden gewassen. Maar het is ook zaak dat de hygiënesluis netjes wordt bijgehouden, zodat de hygiënesluis ook zijn functie behoudt namelijk: insleep van ziekte voorkomen. Structureel bijhouden van de hygiënesluis is hierbij een must. Om dit overzichtelijk te maken is in deze bijlage een voorbeeld van een  lijst toegevoegd om bij te houden wanneer de hygiënesluis is schoongemaakt en/of de overalls zijn gewassen en de laarzen zijn schoongemaakt. Voor de bijlage klik hier.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?