F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Iedere ronde nieuwe kansen!

Staat stoer, hoopvol, is leuk zolang we de kansen kunnen uitleggen als positieve input, dan werkt het. Maar wat als de nieuwe kansen meer gaan lijken op de wet van behoud van ellende? Daar zitten we niet op te kijken natuurlijk! Zijn we dan willekeurig overgeleverd aan de kansen tombola? Niet helemaal; een goede voorbereiding, beginnend al vóór de dieren binnenkomen, aangepast aan de behoeften van onze gasten zal de kans op succes enkel vergroten. Ondanks de jarenlange ervaring die we allemaal al hebben doen we het toch allemaal weer net even anders waardoor kansen ook (sterk) verschillen. Ten goede maar helaas ook soms net niet.

Samen leren van elkaar doet kansen ten gunste keren, kan zorgen voor een optimale start. Met als prettige “bijvangst” minder zieke dieren,  een verdere reductie van antibiotica en meer arbeidsvreugde.

Uw expertise is dus heel hard nodig om collega’s te ondersteunen bij de ontvangst van kalveren op stal. En wellicht steekt u er zelf ook nog wat van op!

Doen!

Schrijf derhalve nu direct in voor de door de SBK georganiseerde  workshops voor kalverhouders. In kleine groepen wisselt u ervaringen uit over voeding, klimaat en protocollair werken. Samen voor een gezonde start, immers:  “een beetje kalf houdt niet van half! “

Lees hier meer over deze workshops.

Ps: al aangemeld voor eveal? Verbeter uw kennis, vergroot uw kansen op succes: www.eveal.nu

Aanmelden voor de nieuwsbrief?