F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

EHBO koffer, voor U!

Afgelopen jaar werden we geconfronteerd in het kader van de stikstofregeling met o.a.  opkoopregelingen en het vaststellen van piekbelasters. Door deze maatregelen wordt verwacht dat 20-30% van de veehouders op korte termijn zal stoppen. En op het eind van het jaar duikt er ook de ziekte Blauwtong op: extra maatregelen, inspanningen en beperkingen volgen aangezien het een aangifteplichtige ziekte betreft.  

Dit geeft zorgen en onduidelijkheden en geeft maar weer eens aan dat we zuinig op onze veehouders moeten zijn. Hoe kunnen we u als veehouders beter ontzorgen? Van kleine verwondingen tot noodsituaties een EHBO koffer komt altijd van pas. Vandaar dat het eindejaarsgeschenk een EHBO koffer is geworden.

Wat dien je te weten over de EHBO koffer?

Wettelijke vereisten

Wist je dat er wettelijke vereisten kunnen zijn met betrekking tot EHBO-kits. Een EHBO koffer is verplicht binnen bedrijven. De enige uitzondering op deze verplichting, die is vastgelegd in de Arbowet, wordt gevormd door eenmanszaken. De Arbowet verplicht alle organisaties met werknemers om minimaal een werknemer op te leiden tot BHV’er (bedrijfshulpverleners). BHV’ers moeten een EHBO koffer tot hun beschikking hebben en daarom is een EHBO koffer verplicht. Hoewel de meeste kalverhouderijbedrijven eenmansbedrijven zijn is een EHBO koffer geen overbodige luxe.

Inhoud van een EHBO-kit

De EHBO-kit bevat items zoals verbanden, antiseptische doekjes, pleisters, scharen, pincet, handschoenen en meer om u bij zowel kleine als grotere verwondingen de juiste hulpmiddelen te bieden.

Periodieke controle en vervanging

Het is belangrijk om je EHBO-kit regelmatig te controleren op verlopen of beschadigde items. Versleten of verlopen materialen moeten onmiddellijk worden vervangen om ervoor te zorgen dat de kit in noodsituaties effectief blijft. De koffer dient goedgekeurd te zijn en voorzien van een officiële keuringssticker met keuringsdatum. Daarna dient u de EHBO koffer jaarlijks zelf te controleren en aan te vullen waar nodig

EHBO-training

Een EHBO-kit hebben is geweldig, maar weten hoe je deze moet gebruiken is even belangrijk. Overweeg het volgen van EHBO-training om zelfverzekerd te zijn in noodsituaties.

Praktische tips

  • Bewaar je EHBO-kit op een gemakkelijk toegankelijke en goed zichtbare plek.
  • Zorg ervoor dat je naast de EHBO-kit op de hoogte bent van noodnummers en contactgegevens van medische hulpdiensten.

Laten we samen voorbereid zijn

Het doel van deze nieuwsbrief is om het bewustzijn te vergroten en uw veiligheid en welzijn te bevorderen.

Blijf veilig en goed voorbereid!

Met vriendelijke groet,

Het team van Dap Thewi BV

Aanmelden voor de nieuwsbrief?