F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Documenten veelgebruik op de vernieuwde portal

Om u te helpen uw administratie op orde te houden hebben wij verschillende documenten toegevoegd aan onze portal. In de kop van de site bij documenten kan je kiezen voor tabblad diergezondheid. Daar zijn nu de volgende documenten toegevoegd:

Voorblad reductiedossier:

Hier staan enkele mogelijks verplichte documenten opgelijst. Met dit voorblad creëer je het gevraagde ‘’dossier’’. Het idee is dat iedere veehouder aangemeld in een veelgebruik traject een aantoonbaar plan van aanpak heeft. De verplichte documenten worden vermeld in de brief of mail van Vitaal kalf die u is toegezonden. We hebben ook veehouders die eigen documenten toevoegen zoals offertes of een uitgeschreven tekst met een toekomstvisie van hun bedrijf en hoe ze daarin het antibiotica gebruik willen verminderen.

Registratieformulier zieke dieren:

Met dit document turf je hoeveel zieke dieren je per dag hebt en behandeld. De bedoeling is bewustwording te creëren hoeveel je behandeld en zo het contactmoment met de dierenarts te optimaliseren. Een dierenarts mag pas beslissen een koppelkuur in te zetten indien voldaan is aan de 4 of 10% regel. Dit moet blijken uit het verslag van de dierenarts. De dierenarts zal echter ook informeren naar hoeveel kalveren je zelf al behandeld hebt de laatste 24uur. Je bent niet verplicht iedere dag van de ronde dit document in te vullen maar uiteraard wel in periodes van verhoogde ziektedruk.  PS: heb je geen koppelkuren ingezet sinds aanmelding als veelgebruiker. Vermeld dit dan op het registratie formulier.

BRD scorekaart:

De BRD scorekaart helpt de beslissing te sturen of je een kalf individueel behandeld of niet.

Verklaring dierenarts inzet koppelkuur:

Deze kan je terug vinden op je eigen deel van de portal. Je houd zelf een lijst bij van wanneer koppelkuren antibiotica zijn verstrekt. Wanneer door de dierenarts een apart voorschrift is gemaakt, dan herken je dit aan het vinkje naast de bon op de portal.

Overige documenten:

Voor de overige documenten moet je afspraken maken met je dierenarts en voorlichter (bijv: opstellen BGP – checklist – aanvullend onderzoek en verslag) of externe adviseurs (bijv: controle ventilatie – melkmonstername – verklaring monstername).  

LET OP:

In de recente Vitaal Kalf nieuwsbrief staat te lezen dat strenger gecontroleerd zal gaan worden op de aanwezigheid van de benodigde documenten. Maak er dan ook werk van! Alle bepalingen rondom verbeterplan veelgebruik antibiotica vind u terug in de PDF van Vitaal Kalf voorschriften vanaf P21, voor de meest recente versie verwijzen we u naar de website van Vitaal kalf.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?