F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Dierenartsenpraktijk Thewi vraagt ministers om ander perspectief

De voorgestelde maatregelen om stikstof te reduceren in de veehouderij vragen dringend om een andere, bredere kijk op de zaak. Daarom doen de dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Thewi uit Tilburg een oproep aan de de ministers Staghouwer en Van der Wal: Hoe kunnen de ministers hun plannen tot stikstof  reductie in de agrarische sector presenteren zonder het volledige belang van mens en dier hierin mee te nemen?

Samenwerking, daadkracht, passie en innovatie hebben ervoor gezorgd dat de Nederlandse veehouderij wereldwijd een voorbeeldfunctie heeft. Daarbij staan dierwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid hoog in het vaandel. En daar zijn we met zijn allen in Nederland verantwoordelijk voor, niet alleen de veehouders.

De veehouderij kan alleen toekomstbestendig zijn als deze  perspectief heeft en óók dierwaardig is.

Met zijn allen dienen we een maatschappelijk verantwoorde, dier- en planeetwaardige visie te ontwikkelen, en niet zoals nu de lasten geheel op de schouders van de Nederlandse boer te leggen.

Met zijn allen dienen we de mouwen op te stropen, daar zijn we sterk in. We roepen de politiek op om samen opnieuw het gesprek aan te gaan!

Aanmelden voor de nieuwsbrief?