F2447789-3359-49C8-BA40-E2C2EB8B5592

Aankondiging afscheid Maarten Verstraeten

Beste collega’s, kalverhouders en adviseurs.  

Helaas heb ik besloten na 13 fijne jaren DAP Thewi te verlaten. De reden is dat de afstanden tot het thuisfront en de bijhorende tijdsdruk er voor zorgen dat ik al te lang niet fatsoenlijk aanwezig kan zijn voor mijn gezin. Er is daar natuurlijk ook recent wat veranderd met de geboorte van ons zoontje Henri, broertje van Astrid. Eerder had het aanhoudende en toegenomen fileleed echter al een-en-ander pijnlijk duidelijk gemaakt. Ook de beslissing enkele jaren terug om richting Antwerpen te verhuizen heeft hier grote impact gehad, toen al een poging om ook voor het gezin even hard betrokken te zijn als voor jullie.

Om maar te zeggen dat ik het werk graag samen met jullie was blijven uitvoeren. Ik waardeer enorm de vele lessen die ik van jullie geleerd heb en de vele mooie initiatieven die ik met jullie steun heb mogen ondernemen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Eveal en onze betrokkenheid in de overkoepelende sector organisaties. Ik hoop dat Eveal alsnog een succes mag worden! Het meeste heb ik genoten van de uitbouw van onze begeleiding waarbij wij als dierenarts samen met eigenaar en vertegenwoordiger een sterk onderdeel van de driehoek vormen, inclusief alle informatie, data analyses, wekelijks overleg en preventief werken.

Ik vertrek pas 31 december 2024, we zullen elkaar ook persoonlijk dus nog vaak spreken. Ik wou echter niet dat iemand van mijn rechtstreekse contacten het ‘’van horen zeggen’’ zou moeten horen. Daarom ook deze brief. Mag ik jullie meteen ook vragen mijn collega’s bij te staan als het na mijn vertrek wat moeilijker is praktisch. Bel op tijd, bel de praktijk en geef goed door wat er moet gebeuren (ja, ook jij ja 😉). Er zullen meerdere collega’s mijn regio moeten opvangen naast hun eigen werk dus heb aub begrip voor de afstanden tussen regio’s. Betrokkenheid kost tijd en dan moeten we daar niet kwistig mee omgaan. Wel zullen we een vaste dierenarts per bedrijf aanduiden wiens expertise best bij u past.

Ik weet zeker dat ik jullie in goede handen achterlaat. Hoewel het even wennen zal zijn ben ik trots deel uit gemaakt te hebben van het mooie team van DAP Thewi. Mensen met verschillende karakters maar een enorme gezamenlijke drive steeds beter te doen en te blijven leren en innoveren. Om problemen aan te pakken aan de basis en een aanspreekpunt te zijn voor wie dat nodig heeft. De komende jaren blijven uitdagingen vast jullie kant op komen maar jullie behouden een team extreem betrokken en capabele dierenartsen die er alles aan doen jullie bij te staan, daar ben ik zeker van!

Als laatste en meest belangrijke zal ik jullie missen. Ik heb velen van jullie persoonlijk leren kennen en ook lief en leed gedeeld. Jullie waren soms mijn luisterend oor net als ik hoop dat ik dat voor jullie ben geweest. Oprechte dank voor alles en het ga jullie goed!

Maarten

Aanmelden voor de nieuwsbrief?